Agenda de WEEKEND: Ce să faci în București pe 4 și 5 februarie

Agenda de WEEKEND: Ce să faci în București pe 4 și 5 februarie
Publicat: 04/02/2023, 08:15

Iarna pare că-și reintră în drepturi, dar asta nu ne împiedică să te îndemnăm să arunci un ochi pe agenda de weekend, unde am pus, ca de obicei, filme, piese de teatru, concerte și evenimente din care să alegi.

Filme pe agenda de weekend

Șase premiere pe agenda de weekend, filme de Oscar, comedii, un lungmetraj românesc și alte producții numai bune de văzut zilele acestea.

„Cabana de la capătul lumii”

Aflați în vacanță la o cabană izolată, o tânără și părinții ei sunt luați ostatici de patru indivizi care le cer să facă o alegere de neconceput pentru a evita apocalipsa. Cu acces limitat la lumea exterioară, familia trebuie să decidă în ce crede.

Regia: M. Night Shyamalan

Cu: Jonathan Groff, Dave Bautista, Rupert Grint, Ben Aldridge

Gen film: Dramă

„Căință și răzbunare”

Un bărbat e răpit în plină stradă şi se trezeşte într-o cameră care-i servește drept celulă timp de 15 ani. Odată eliberat, misterul încarcerării și puseurile răzbunătoare nu-i dau pace.

Regia: Park Chan-wook

Cu: Min-sik Choi, Yoo Ji-Tae

Gen film: Acţiune

„Ramon”

La prima vedere, Ramon e un om simplu a cărui unică și mare pasiune este viticultura. Viața lui e dată peste cap atunci când, printr-o serie neașteptată de împrejurări, întâlnește cea mai frumoasă femeie din lume de care se îndrăgostește fulgerător.

Regia: Jesús del Cerro

Cu: Pavel Bartoș, Elvira Deatcu

Gen film: Acţiune, Comedie

„Năstrușnicul motan Maurice”

Povestea lui Maurice, un motan care își duce traiul pe străzi și care născocește o înșelătorie perfectă pentru a face bani – un puști care nu pare prea isteț, dar care cântă la cimpoi și are propria lui hoardă de șobolani ciudat de alfabetizați.

Regia: Toby Genkel, Florian Westermann

Cu: Emilia Clarke, Hugh Laurie

Gen film: Animaţie

„Spiritele din Inisherin”

Plasat pe o insulă îndepărtată a Irlandei, filmul spune povestea a doi bărbați, prieteni de o viață, care se trezesc într-un impas atunci când unul dintre ei decide să încheie brusc relația pe care o au, cu consecințe alarmante pentru amândoi.

Regia: Martin McDonagh

Cu: Colin Farrell, Brendan Gleeson

Gen film: Dramă

„Zanox – Riscuri și efecte secundare”

Ca urmare a unui experiment farmaceutic, Misi va putea călători în timp, dar numai dacă va bea dintr-un rachiu special de casă.

Regia: Gábor Benö Baranyi, Gábor Benö Baranyi

Cu: András Hatházi, Kevin Hozák, Elõd Bálint, Lili Erdõs

Gen film: Comedie

Teatru pe agenda de weekend

Află care sunt recomandările noastre pentru aceste zile de final de săptămână și alege-ți o piesă de teatru de pe agenda de weekend. Va fi o experiență care te va scoate din rutina zilelor friguroase de februarie.

„Pandorium”

La Fontaine creează o operă originală, de o extraordinară varietate și vitalitate, plină de umor și înțelepciune, constituind atât o panoramă a viciilor și defectelor umane, a nedreptăților și asupririi sociale, cât și un compendiu al unei morale care se sprijină pe bun simț, cumpătare și precauție.

Verva, naturalețea, ironia și umorul acestor mici capodopere spirituale, în care evoluează personaje alegorice alese în special din regnul animal, rămân valabile și astăzi, deși au fost scrise acum aproape trei secole. Iar relațiile dintre bărbați și femei, cu secretele lor, se oglindesc la fel în acest caleidoscop, „o amplă comedie cu o sută de acte diferite și a cărei scenă este universul”, după cum își definea opera însuși La Fontaine.

Când: sâmbătă, 4 februarie, ora 19.00

Unde: Teatrul Odeon, Sala Majestic

Distribuția: Conrad Maricoffer, Alina Berzunțeanu, Mădălina Ciotea, Sabrina Iașchevici, Ioana Mărcoiu, Crina Mureșan, Cătălina Mustață, Paula Niculiță, Simona Popescu

Regia: Zoltán Balázs

„Pacea eternă”

Trei câini sunt în cursă pentru câștigarea celui mai râvnit premiu – admiterea într-o unitate antiteroristă de elită. Trei personalități distincte, cu seturi de valori și ambiții doar în aparență asemănătoare, se dezvăluie pe parcursul probelor succesive la care cei trei sunt supuși, dând naștere la o dezbatere intensă, pe viață și pe moarte, despre putere, sacrificiu și capcanele morale ale luptei împotriva terorismului.

Făcând trimitere la celebrul eseu politic al filosofului Immanuel Kant, al cărui titlu îl împrumută, „Pacea eternă” devine un prilej de reflecție asupra dilemelor etice de neocolit ale gândirii și acțiunii umane – justifică scopul orice mijloace?, este cuantificabilă viața unui singur om? și, mai ales, unde se termină măsurile de prevenție și securitate și unde începe abuzul?. Fără a oferi un răspuns tranșant, Juan Mayorga invită publicul la o examinare a propriei conștiințe.

Când: sâmbătă, 4 februarie, ora 19.30

Unde: TNB, Sala Mică

Distribuția: Denis Imbrescu, Vlad Brumaru, Jawad Mohammad Shahbazimoghadam, Adrian Ionescu, Cătălin Coșarcă

Regia: Alejandro Durán

„Cină cu prieteni”

Câștigătoare a premiului Pulitzer pentru dramaturgie în 2000, „Cină cu prieteni” este o capodoperă modernă care analizează viețile a două cupluri și implicațiile pe care un divorț le va avea asupra prieteniei dintre cei patru protagoniști.

Margulieș este un fin observator al lucrurilor obișnuite ale vieții, cu slăbiciunile ei – lucruri ce devin inedite, grație modului remarcabil în care sunt prezentate de autor. Textul, plin de umor, căldură și înțelepciune, atrage prin limbajul impecabil – folosind un ton, când amuzant, când dulce-amărui – prin dialogurile veridice, dar și prin problematica subiectului propus, care îndeamnă la serioase reflecții.

Când: duminică, 5 februarie, ora 19.00

Unde: Teatrul Bulandra, Sala Liviu Ciulei

Distribuția: Şerban Pavlu, Andreea Bibiri, Ana Ioana Macaria, Vlad Zamfirescu

Regia: Cristi Juncu

„Lasă-mă să am grijă de tine”

Se întâmplă, în viață, să ne îndrăgostim de cine nu trebuie și atunci încercăm să găsim, fie o cale de scăpare, fie o cale pentru a ne împlini iubirea.

Spectacolul surprinde sentimentele aprinse ale unei tinere pentru prietenul, profesorul și mentorul ei. În timp ce iubirea dintre cei doi crește, ea se lasă prinsă în acest joc al deznădejdii, dar se maturizează extrem de repede când înțelege că între cei doi nu poate exista mai mult decât o foarte bună prietenie. Un spectacol plin de romantism care vă va deschide sufletele spre iubirea absolută.

Când: duminică, 5 februarie, ora 19.30

Unde: Teatrul Infinit

Distribuția: Silvia Gagu, Bogdan Durlicioiu, Marcel Lovin și Marina Fluerașu

Regia: Bogdan Gagu

Concerte pe agenda de weekend

Avem în această săptămână pe agenda de weekend concerte de toate felurile, tot ce ai de făcut este să alegi în ce dispoziție muzicală te afli, pentru a fae cea mai buna alegere.

Pinholes – D.E.N.I.S. & Plant, Quantic Pub, sâmbătă, 4 februarie, ora 19.00

La Chica, Control Club, sâmbătă, 4 februarie, ora 20.00

„Bedda Band”, True Club, sâmbătă, 4 februarie, ora 22.00

Recital de pian la patru mâini, Ateneul Român, duminică, 5 februarie, ora 19.00

Omnis, True Club, duminică, 5 februarie, ora 19.00

Compact, Sala Luceafărul, duminică, 5 februarie, ora 20.00

Expoziție: Manuscrisele inedite ale lui Mircea Eliade, la Muzeul Național al Literaturii Române

Expoziția de manuscrise inedite pe care o veți vizita reprezintă începutul vindecării unei traume istorice.

Ea prezintă manuscrise inedite ale lui Eliade despre care în urmă cu zece luni nu se știa pur și simplu că există. Ele au fost între timp salvate de un grup de binefăcători privați și donate Institutului de Istorie a Religiilor al Academiei, unde au fost imediat și intens studiate, apoi editate critic. Astfel, toate au fost deja identificate, datate, descifrate, comparate și integrate corespunzător – pentru prima dată – în ansamblul operei științifice și literare a lui Eliade.

În cele patru săli ale expoziției ele restituie atmosfera de lucru din mansarda din strada Melodiei (I), din casa lui Surendranath Dasgupta (II) sau a lui Gwyn Perris (III) din Calcutta colonială și din apartamentul soților Eliade din strada Palade nr. 43 (IV), ultima lui locuință bucureșteană, cândva sediul optim al arhivei.

De asemenea, pentru prima dată, în lume – colectivul Institutului e în măsură să prezinte publicului manuscrise ale cărților concepute, anunțate, dar niciodată încheiate de tânărul Eliade – precum Introducerea în istoria religiilor, proiectata carte despre Hasdeu și energica Walkirii în bibliotecă – sau extraordinarul eseu polemic englezesc What’s wrong with Europe? anunțat în Cuvântul la 19 decembrie 1930 și perfect necunoscut până azi, sau schițele pentru Cunoștințele botanice în vechea Indie, studiul din ianuarie 1931 niciodată republicat, sau singurul articol despre Goethe (cu care Eliade se compara din adolescență…) scris în perioada românească (1932), alături de manuscrise originale inedite ale laboratorului unui lung lanț de cărți și studii clasice ale lui Eliade: Introducere în filosofia Sāṃkhya (1930), teza de doctorat Psihologia meditației indiene, încheiată în 1932, prima mare sinteză despre Yoga. Essai sur les origines de la mystique indienne (1936), contribuții ale sale la Zalmoxis. Revue des études religieuses (1938 [1939]), cărțile Mitul reintegrării (1942), Insula lui Euthanasius (1943) și chiar Yoga: immortalité et liberté (1954).

În expoziția găzduită de Muzeul Național al Literaturii Române, manuscrisele lui Eliade despre care ieri nu se știa că există, că le concepuse, redactase și păstrase, sunt pentru prima și pentru ultima oară inedite. În curând, ansamblul donației primite de Institutul Academiei va fi prezentat publicului în primele două volume ale ediției critice Eliade.

Foto: Teatrul Odeon
Sorry, there are no polls available at the moment.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Prima reacție a Kremlinului, după ce Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a...
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile!...
Cum a ajuns Ion Iliescu primul președinte al României democrate. Istoria marcată de minciuni, proteste...
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu...
Cine este soția lui Călin Georgescu. Cristela este educator holistic și promovează anti-feminismul: ”Nu fiți...
Victor Ponta dă vina pe Nicolae Ciucă, „un idiot util”, pentru rezultatele alegerilor. „A fost...
Legătura neștiută dintre Călin Georgescu și Elena Lasconi! Dezvăluirea făcută de Dan Diaconescu
Cum se menține în formă Cristela Georgescu, la 54 de ani! Soția lui Călin Georgescu...
Ce avere are Călin Georgescu, câştigătorul turului 1 la alegerile prezidenţiale 
VIDEO Legătura neștiută dintre Călin Georgescu și Vladimir Putin! Nimeni nu și-a dat seama de...
Fiica Elenei Lasconi este internată în spital! Candidatul USR a primit această veste chiar îniante...
Cum a reușit 'meteoritul' Călin Georgescu să fie numărul 1! Explicația unui specialist în social...
Cum arată noile DUSTERE ale Poliției? Au fost văzute pe platformă, în trafic - FOTO
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între...
Descoperire INCREDIBILĂ despre INIMA umană! Ce au găsit medicii?
Călin Georgescu detonează România. Primul anunț oficial după alegeri: Acum urmează...
A murit "bucătăreasa națională". Își pierduse cele două fiice într-un singur an
Cine este Cosmin Georgescu, fiul lui Călin Georgescu. Tânărul a fost coleg de cameră și...
VIDEO Călin Georgescu, prima reacție după exit poll-urile de la închiderea urnelor: „Poporul român a...
Oana Roman, mesaj trist despre moartea prietenilor ei, Gabriel Cotabiță și Marius Bațu. „Bucurați-vă, fraților,...
EXCLUSIV! Ce s-a întâmplat la ultimul concert susținut de Gabriel Cotabiță?! Mihai Trăistariu: "Avea corpul...
BANCUL ZILEI. Ajunge BUBULINA acasă și își găsește bărbățelul prin bucătărie: - Vai, ce surpriză!
Luptele libere, printre cele mai vechi discipline sportive. Când a participat România pentru prima dată...